MALZEMELER:
2 kg balkabağı
2 su bardağı toz şeker
Üzerine dilediğiniz kadar ceviz içi
YAPILIŞI:
Kabakları akşamdan dilimleyip çekirdeklerini çıkarın.
En az 3 parmak eninde dilimleyin. Geniş ve yayvan bir tencerenin içerisine dizin.
2 su bardağı toz şekeri üzerine serpin. Çok tatlı seviyorsanız 1 su bardağı toz şeker daha ekleyin. Akşamdan yapamadıysanız en az 3-4 saat öncesinden bu işlemi yapın ve şekerin sulanıp erimesini bekleyin.
Harlı ateşte yaklaşık 15 dk. pişirin. yaklaşık 15 dk da kısık ateşte pişirin. Bu pişirme süresi kabağın cinsine göre değişebilir. Kabaklar yumuşayınca tencerenin kapağını açın ve 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Soğuyunca üzerine çekilmiş ceviz içi serpin ve servis yapın
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder