İrmikli tatlıların en hafif ve lezzetli olanlarındandır vezir parmağı. Örnek verirken her zaman Osmanlı mutfağı deriz neden? Mükemmel olduğu için. İşte vezir parmağı tatlısı da bunlardan birisi.
MALZEMELER:
- 125 gr margarin (tereyağı)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 Kabartma tozu
- 1 vanilya
- Aldığı kadar un
- Üzerine bulamak için bir su bardağı irmik.
ŞERBETİ İÇİN:
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Limon
YAPILIŞI:
Her zaman ki gibi önce şerbet. tencereye şeker ve suyu alın 15 dk kaynatın .Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu ekleyin ve soğumaya alın.Bütün hamur malzemelerini bir kaba alın ve yumuşak bir hamur yapın.
Küçük parçalar koparıp parmak şekli verin ve irmiğe bulayın.
180 derece fırından pişirin. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti ilave edin. Şerbeti çekince hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder