MALZEMELER:
1,5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Un
1 paket kuru yada yaş maya
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için:
Varsa Trabzon tuzsuz peyniri
Kaşar peyniri
Tereyağı
İsteğe bağlı yumurta
YAPILIŞI:
Hamur malzemeleri karıştırma kabına alınır ve kulak memesinden biraz daha yumuşak ,ele yapışan bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur sarılır ve iyice kabarana kadar kenarda mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan bezeler kesilir. Fırın önceden ısıtılmaya başlanır. Bezeler yuvarlak şekilde açılır.Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir açılan hamur üzerine koyulur ve kenarları katlanır.
Üzerine iki parça tereyağı eklenir ve fırına sürülür.
Tereyağları eriyince tepsiyi fırından alın fırça yardımı ile yağı iyice sürün , üzerine bolca peynirinizi serin ve fırına alın. Kenarları kızarana kadar 200 derece fırında pişirin. İsteğe bağlı olarak peynirleri serince üzerine yumurtada kırabilirsiniz. Fırından alınan pidelere bol tereyağı sürülüp servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder