MALZEMELER:
Yarım kg ayıklanmış ,kılçığı çıkarılmış hamsi.
1,5 su bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
Küçük paketler de çam fıstığı
Küçük paket kuş üzümü
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Soğanları yemeklik doğrayalım ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile birlikte iyice kavuralım.
Soğanlar ölmeye yakın fıstıkları ilave edelim. Yıkanan pirinci ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Son olarak kuş üzümü , tuz , karabiber ve kaynar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Suyunu normal pilav pişirir gibi ekleyin.
Borcamı güzelce yağlayın. Hamsileri sırtı alta gelecek şekilde , resimdeki gibi dizelim.
İçine pilavı koyun, hamsilerin sarkan kısmı varsa pilavın üzerine kapatın.
Açıkta kalan kısımları da hamsiyle, bu sefer sırt kısmı yukarı bakacak şekilde kapatın.
190-200 derece fırında hamsiler kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder