MALZEMELER:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 vanilya
- 1 kabartmatozu
- 2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra kakao hariç bütün malzemeleri ekleyip klasik kek hamuru elde edin.
Hazırladığınız hamuru ikiye bölün . Böldüğünüz hamurun birine 2 kaşık kakaoyu ekleyin ve karıştırın.
Kek kalıbınızı yağlayın ve içerisine kaşık ve ya küçük bir kepçe yardımıyla sırasıyla hamurlardan dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder