MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet büyük boy soğan
4 adet sivri biber
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Kaynar su
YAPILIŞI:
Soğan. biber ve sarımsağı ince ince doğrayın. Pilav tenceresine sıvıyağ , tereyağ ve doğranan malzemeleri alın . Malzemeler yumuşayıncaya kadar kavuralım.
2 su bardağı bulguru iyice yıkayıp tencereye ilave edelim. 2 dakika kavuralım . Domatesleri ince ince kuşbaşı doğrayın ve tencereye nane, toz biber, tuz, ve karabiberle ekleyip 2 dakika kavurun
Son olarak bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder