Özellikle vejetaryan olanlar için besleyici ve lezzetli bir tarif. Ana yemeğinizin yanında suna bileceğiniz çıtır çıtır kızarmış kabak mücver tarifi.
MALZEMELER:
- 4 adet orta boy kabak
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1\2 demet maydanoz
- 1\2 demet taze soğan
- 1\2 demet dereotu
- Yaklaşık 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- İsteğe bağlı aynı oranda taze nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kabakları iyice yıkayın ve alacalı şekilde soyun. Rendenin kalın kısmıyla rendeleyin. Rendelenmiş kabakları sıkarak suyunu çıkarın ve karıştırma kabına alın.
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın ve rendelenmiş kabaklara ekleyin.
Rendelenmiş kaşar, karabiber , yumurta , tuz ve son olarak da unu ekleyin.
Bir kaşık yardımı ile iyice harmanlayın. Sıvıyağı kızartma tavasında kızdırın.
Yemek kaşığı dolusu mücver karışımı alın ve kızgın yağa bırakın.
Arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine koyun ve fazla yağını çıkarın.
Ilık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder