MALZEMELER:
- 15- 20 adet dolmalık biber
- 2 adet kuru soğan
- 1 büyük domates
- 1\2 su bardağı pirinç
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 çay kaşığı tuz
Üzerini kapamak için 1 adet domates
YAPILIŞI:
Kuru soğanı kuşbaşı küçük küçük doğrayın ve sıvıyağ da pembeleşene kadar kavurun.
1 büyük boy domatesin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Rendelenen domatesi soğana ekleyin, 2 dakika daha kavurun ve önceden yıkanmış pirinci ekleyip hafifçe kavurun.
Tarçın, şeker,kuru nane , tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Son olarak maydanozu da ince kıyın ve karıştırın.
Biberlerin kapak ve içini çıkarıp yıkayın. Her biberin içerisine hazırladığınız harçtan koyun. Dikkat edilmesi gereken husus biberlerin içerisini fazla doldurmayın. Doldurduğunuz biberlerin azını birer dilim domatesle kapatıp tencereye dizin.
1 çay bardağı zeytinyağını üzerine gezdirip, biberlerin ortasına gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Orta ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder