MALZEMELER:
Kek İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Muhallebi İçin
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Keki Islatmak İçin
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı kakao
Üzeri için
- 2 su bardağı süt
- 1 paket hazır çikolata sos
YAPILIŞI:
Kek için. yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kabartmatozu, un ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin.
Muhallebi için, süt.nişasta,un,şekeri iyice çırpın ve ocağa alın . muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağı kapatın , tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebi soğuyunca 1 paket krem şantiyi de ekleyip iyice karıştırın.
Keki ıslatmak için süt şeker ve kakaoyu bir tasta şekeri eriyinceye kadar iyice karıştırın.
Üzeri için süt ve çikolata sosunu da bir tencerede hazırlayıp soğumaya alıyoruz.
Fırından çıkan keki 3 eşit parçaya ayırıyoruz.
Her kata ıslatmak için hazırladığımız sostan ve muhallebiden sürüyoruz.
En üz katıda ıslatıp hazırladığımız çikolata sosu döküyoruz.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip , soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder