MALZEMELER:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
SOSU İÇİN:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
YAPILIŞI:
Sos malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırılır ve kenarda şekerin erimesi için bekletilir.
Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır. sırasıyla süt, ve sıvı yağ eklenir. Kakao, un, vanilya,ve kabartma tozu da eklenip akışkan bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur yağlanan borcama dökülür. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
Sonrasında kürdan testi yapılır. Hamur yapışmıyorsa fırından alınır. Yapışma varsa 5 dakika daha pişirilir.
Fırından alınan kek 2 dakika bekletilir ve dilimlenir. Kenarda bekleyen sos üzerine kepçe yardımı ile her tarafına dökülür. Sosu iyice çektikten ve soğuduktan sonra servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder