MALZEMELER:
- Yarım kg taze fasülye
- 1 su bardağı barbunya fasülye
- 2 adet büyük boy domates
- 1 adet iri soğan
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Barbunya fasülyeleri düdüklüde yarı pişecek şekilde haşlayalım. Taze fasülyelerin sap kısımlarını kesip ikiye yada üçe bölelim.1 iri soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağ da hafif rengi değişene kadar kavuralım. Taze fasülyeleri ekleyip 10 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
Haşladığınız barbunya fasülyeyi ekleyin .
Üzerine domatesleri küp küp doğrayın, tuz ve biraz renk vermesi için kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz.
İyice karıştırın ve 2 su bardağı sıcak su ekleyip fasülyeler haşlanana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder