Şerbetli Osmanlı tatlıları arasında, benim için ayrı bir yeri bulunan , yerken inanılmaz tat aldığım bir tatlıdır. Çok kolay aynı zamanda lezzetli bir tarif sunacağım sizlere.
MALZEMELER:
- 1 paket margarin (tereyağıda kullanabilirsiniz)
- 2 yumurta birisinin sarısı üstüne
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- Un
ŞERBETİ İÇİN:
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Limon suyu
YAPILIŞI:
Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlayalım. Suyu ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim ve hafif kıvam alınca soğumaya bırakalım.
Diğer tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım ve yumuşak ,ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Tepsiyi yağlayın. Hamurdan küçük bezeler keserek silindir şekli verip tepsiye dizelim.
Ayırdığımız yumurta sarısını şekerparelerin üzerine sürelim, çok kalın sürmeyin.
Elinize küçük bir çatal alın ve şekerparelere hafif bastırarak üzerlerini çizin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından aldığınız şekerparelere soğuk şerbeti dökün.
Şerbeti çekip soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder