Ana içeriğe atla

ŞEKERPARE




Şerbetli Osmanlı tatlıları arasında, benim için ayrı bir yeri bulunan , yerken inanılmaz tat aldığım bir tatlıdır. Çok kolay aynı zamanda lezzetli bir tarif sunacağım sizlere.

MALZEMELER:

  • 1 paket margarin (tereyağıda kullanabilirsiniz)
  • 2 yumurta birisinin sarısı üstüne
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • Un


ŞERBETİ İÇİN:

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Limon suyu


YAPILIŞI:

Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlayalım. Suyu ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim  ve hafif kıvam alınca soğumaya bırakalım.
Diğer tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım ve yumuşak ,ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Tepsiyi yağlayın. Hamurdan küçük bezeler keserek silindir şekli verip tepsiye dizelim.


Ayırdığımız yumurta sarısını şekerparelerin üzerine sürelim, çok kalın sürmeyin.

Elinize küçük bir çatal alın ve şekerparelere hafif bastırarak üzerlerini çizin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Fırından aldığınız şekerparelere soğuk şerbeti dökün.


Şerbeti çekip soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.


AFİYET OLSUN...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VEZİR PARMAĞI TATLISI

  İrmikli tatlıların en hafif ve lezzetli olanlarındandır vezir parmağı. Örnek verirken her zaman Osmanlı mutfağı deriz neden? Mükemmel olduğu için. İşte vezir parmağı tatlısı da bunlardan birisi. MALZEMELER: 125 gr margarin (tereyağı) 1 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 Kabartma tozu 1 vanilya Aldığı kadar un Üzerine bulamak için bir su bardağı irmik. ŞERBETİ İÇİN: 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker Limon YAPILIŞI: Her zaman ki gibi önce şerbet. tencereye şeker ve suyu alın 15 dk kaynatın .Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu ekleyin ve soğumaya alın.Bütün hamur malzemelerini bir kaba alın ve yumuşak bir hamur yapın. Küçük parçalar koparıp parmak şekli verin ve irmiğe bulayın.  180 derece fırından pişirin. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti ilave edin. Şerbeti çekince hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN

YAPRAK BEZELYE KIZARTMASI

      Yaprak bezelye benim çocukluğumdan beri severek yediğim, tadını hiç unutmadığım kızartma türüdür. Herkes sever mi? bilmem , ama denemenizi tavsiye ederim. Üstelik yapılışı çok kolay.   MALZEMELER: Yarım kg bezelye 1su bardağı mısır unu Sıvı yağ    YAPILIŞI: Bezelyelerin iki ucunu fasülye gibi koparın. Yıkadıktan sonra tencereye alın ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilıyan bezelyeleri mısır unuyla harmanlayın, aynı hamsi kızartır gibi.  Çevirebileceğiniz bir tavaya yağınızı alın ve bezelyeleri dizin. İki tarafını da iyice kızartın. AFİYET OLSUN...

KIYMALI BİBER DOLMA

      Klasik bir yemek olarak görünse de, sebze yemeklerinin içinde vazgeçilmez bir yeri vardır. Çocuklarında , özellikler içini bol yoğurtla severek yedikleri harika bir sebze yemeği.   MALZEMELER: 10 adet biberlik dolma 200 gr kıyma 1 su bardağı pirinç 2 adet soğan 2 adet domates Maydanoz 2 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Kuru nane YAPILIŞI:     İlk olarak biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini çıkarıp yıkayın. Soğanı , maydanozu, 1 adet domatesin kabuğunu soyarak ince ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. 1 kaşık salça ve 1 adet domates hariç tüm malzemeleri, bir kabın içerisine koyup iyice harmanlayın. Hazırladığınız harcı biberlerin içerisine doldurun. Not , çok doldurmayın. ayırdığınız domatesi dilimleyin biberlerin üzerine kapak yapıp tencerenize dizin. 1 su bardağı suyun içerisinde , 1 yemek kaşığı salçayı ezin ve sıvı yağı ekleyip biberlerin üzerine boşaltın. Biberlerin yarısına gelecek şekilde