Ana içeriğe atla

NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI


Şimdilerde var mı? Bilmiyorum ama ,çocukluğumdan hatırların sokak araların, stad önlerinde, kıraathanelerin önünde, nerede kalabalık bir eğlence var, orada mutlaka cam bir el arabasının içerisinde mutlaka nohutlu pilav olurdu. Pirinç pilavının belkide en güzel hallerinden birisi. Yapımı çok kolay ve basit.

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Sıcak su


YAPILIŞI:
Sıvı yağ ve tereyağını pilav tencerenize alın. Tereyağı eridikten sonra iyice yıkanmış ve süzdürülen pirinci ekleyin ve biraz kavurun.Kavrulan pirince önceden haşlanmış nohutu ve tuzunu ekleyin.


5 dk daha kavurun ve pirinçlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Pirinçler suyunu çekince bir-iki kez karıştırın ve kapağını kapatın. en az yarım saat dinlendirin ve servis yapın.



AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VEZİR PARMAĞI TATLISI

  İrmikli tatlıların en hafif ve lezzetli olanlarındandır vezir parmağı. Örnek verirken her zaman Osmanlı mutfağı deriz neden? Mükemmel olduğu için. İşte vezir parmağı tatlısı da bunlardan birisi. MALZEMELER: 125 gr margarin (tereyağı) 1 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 Kabartma tozu 1 vanilya Aldığı kadar un Üzerine bulamak için bir su bardağı irmik. ŞERBETİ İÇİN: 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker Limon YAPILIŞI: Her zaman ki gibi önce şerbet. tencereye şeker ve suyu alın 15 dk kaynatın .Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu ekleyin ve soğumaya alın.Bütün hamur malzemelerini bir kaba alın ve yumuşak bir hamur yapın. Küçük parçalar koparıp parmak şekli verin ve irmiğe bulayın.  180 derece fırından pişirin. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti ilave edin. Şerbeti çekince hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN

YAPRAK BEZELYE KIZARTMASI

      Yaprak bezelye benim çocukluğumdan beri severek yediğim, tadını hiç unutmadığım kızartma türüdür. Herkes sever mi? bilmem , ama denemenizi tavsiye ederim. Üstelik yapılışı çok kolay.   MALZEMELER: Yarım kg bezelye 1su bardağı mısır unu Sıvı yağ    YAPILIŞI: Bezelyelerin iki ucunu fasülye gibi koparın. Yıkadıktan sonra tencereye alın ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilıyan bezelyeleri mısır unuyla harmanlayın, aynı hamsi kızartır gibi.  Çevirebileceğiniz bir tavaya yağınızı alın ve bezelyeleri dizin. İki tarafını da iyice kızartın. AFİYET OLSUN...

KIYMALI BİBER DOLMA

      Klasik bir yemek olarak görünse de, sebze yemeklerinin içinde vazgeçilmez bir yeri vardır. Çocuklarında , özellikler içini bol yoğurtla severek yedikleri harika bir sebze yemeği.   MALZEMELER: 10 adet biberlik dolma 200 gr kıyma 1 su bardağı pirinç 2 adet soğan 2 adet domates Maydanoz 2 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Kuru nane YAPILIŞI:     İlk olarak biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini çıkarıp yıkayın. Soğanı , maydanozu, 1 adet domatesin kabuğunu soyarak ince ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. 1 kaşık salça ve 1 adet domates hariç tüm malzemeleri, bir kabın içerisine koyup iyice harmanlayın. Hazırladığınız harcı biberlerin içerisine doldurun. Not , çok doldurmayın. ayırdığınız domatesi dilimleyin biberlerin üzerine kapak yapıp tencerenize dizin. 1 su bardağı suyun içerisinde , 1 yemek kaşığı salçayı ezin ve sıvı yağı ekleyip biberlerin üzerine boşaltın. Biberlerin yarısına gelecek şekilde