Karadeniz mutfağının bir diğer olmazsa olmazı karalahana dolması. Yapması biraz meşakatlı olabilir ama yerken tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atarsınız.
MALZEMELER:
- 1kg karalahana
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağından biraz az pirinç
- Maydanoz
- 1 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Domates salçası
- Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Lahanaları yıkayıp biraz yumuşayana kadar haşlayın. Soğanı küçük küçük doğrayın, domatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Yarım kaşık domates salçasıyla birlikte diğer malzemeleri de ekleyip iyice harmanlayın.
Haşlanan lahanaların saplarını kesin, Yarım çay bardağı sıvı yağla birlikte salçayı biraz çevirin ve ocaktan alın. Kestiğiniz sapları tencerenin dibine dizin. Hazırladığımız harcı lahanaların içerisine koyup sarın ve tencereye dizin.
Lahanaların üzerine düz bir tabak koyun ve tabak seviyesine kadar sıcak su ekleyin.
Lahanalar yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder