MALZEMELER:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kapya biber
- 7- 8 dal maydanoz
- 7-8 dal dereotu
- 3-4 dal taze yeşil soğan
- 2 çay kaşığı kaşığı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- Nar ekşisi
- Yarım limon
- Zeytinyağ
YAPILIŞI:
2 su bardağı bulguru iyice yıkayın. Tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve pişene kadar haşlayın. bur da çok fazla yumuşamasına izin vermeyin biraz diri kalsınlar.
Pişen bulgurları süzün ve hafif soğuk sudan geçirin . Bulgurları karıştırma kabına alın. Diğer tüm malzemeleri doğrayın, baharatları , limon ,nar ekşisi, zeytinyağını da ekleyip harmanlayın.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder