Un helvası sevmeyen yoktur sanırım. yapan için biraz sabır ister . Genellikle mevlütler de yapılır ama bir bardak çayın yanında da afiyetle tüketilir. Tam kıvamında bir tarifi sizlerle paylaşıyorum.
MALZEMELER:
- 100 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- İsteğe bağlı ceviz veya fıstık
ŞERBETİ İÇİN:
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Tencerenin içerisine şekeri alın ve kaynayan suyu ekleyin, karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Tereyağını ve sıvı yağı tencerenizde erimeye alın. Eriyen tereyağına unu ekleyin ve sabırla kısık ateşte rengi değişinceye kadar unu kavurun.
Bu esnada ceviz veya fıstığı ekleyebilirsiniz . Kavrulan una şekerli suyu yavaşca dökün . Bu işlemi yaparken dikkatli olun .
Şerbeti çekince ocaktan alın, kaşığın arkasıyla iyice ezerek karıştırın . Topaklanmasına izin vermeyin.Kaşıkla yuvarlayarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder