- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
- 3,5 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- Limon
YAPILIŞI:
İlk olarak şerbeti hazırlanır. Şeker ve su tencereye alınır ve yaklaşık 20 dk kaynatılır. Kaynayan şerbete 4'te 1 limonun suyu eklenir ve soğumaya alınır.
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. ( ben mikser kullanmıyorum)
Yoğurt ve sıvı yağ eklenip biraz daha çırpılır. İrmik , un, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve iyice karıştırılır.
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye veya borcama dökülür.
190 derce fırında üzeri kızarana kadar pişilir.
Fırından alınan revaninin ilk sıcaklığı geçince dilimlenir ve soğuk şerbet dökülür. Dilerseniz hindistan cevizi ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder