Evde ramazan pidesi yapmak kulağa zormuş gibi geliyor. Aksine rahatlıkla yapabilirsiniz. Üstelik fırından aldığınız o sıcacık pideler gibi mis kokan şekilde. Nasıl mı? işte tarif.
MALZEMELER:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Un
ÜZERİ İÇİN:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu , susam
YAPILIŞI:
Maya, tuz ,şekeri karıştırma kabınıza alın, ılık suyu ekleyin ve mayanın erimesi için elinizle iyice karıştırın. Un ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru üçe bölün ve yuvarlayın.
Mayalanması için sarın ve hamur iyice kabarana kadar bekleyin.Bir kasenin içerisine yumurta sarısını çıkarın. Tezgahınızı biraz unlayın ve hamuru üzerine alın. Elinizle hamurun üzerine yumurta sarısını sürün ve parmak uçlarınızla hamuru delmeyecek şekilde şekil verin.
Şekil verin hamuru tepsiye alın, çörek otu ve susam serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder