Sabah kahvaltısında , yumuşacık ,pofuduk , nar gibi kızarmış poğacalar. Vazgeçemeyeceğiniz bir tarif.
MALZEMELER:
- 1su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Un
ÜZERİ İÇİN:
- Yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
YAPILIŞI:
Süt ve suyu tencereye alın , biraz ılıklaştırın. Maya, şeker ve tuzu yoğurma kabına alın, ılıyan süt ve suyu ilave edin. 5 dakika mayanın erimesi için bekleyin. Karışıma sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. Un ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streçle kapatın ve bir bezle sarın. Hamurunuz iyice kabarana kadar bekleyin.
Kabaran hamurdan bezeler koparıp, yuvarlayın.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün , susam ve çörek otu serpin,
180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....
Yorumlar
Yorum Gönder