Türk mutfağının patlıcanla yapılan en lezzetli yemeklerinden biridir patlıcan musakka. Patlıcan sevenler için yapımı kolay bir tarif , şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER:
- 5 adet patlıcan
- 250 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 6-7 adet sivri biber
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun , ister yuvarlak doğrayın , isterseniz ikiye bölüp dilimleyin ve 15 dk tuzlu suda bekletin. Acısı çıkan patlıcanları sıvıyağda kızartın , kızartılan patlıcanları borcama yada tepsiye alın.
Maydanoz ve salçayı ekleyin Salça ile harcı iyice harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Hazırladığınız harca 2 su bardağı sıcak su ekleyin, 5 dk kaynatın.Hazırlanan kıyma harcını tepsiye serdiğimiz patlıcanların üzerine yayın. Domates ve biberle süsleyin. 180 derece fırında biberler kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder