Ana içeriğe atla

PATLICAN MUSAKKA



Türk mutfağının patlıcanla yapılan en lezzetli yemeklerinden biridir patlıcan musakka. Patlıcan sevenler için yapımı kolay bir tarif , şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER:

  • 5 adet patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 6-7 adet sivri biber
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun , ister yuvarlak doğrayın , isterseniz ikiye bölüp dilimleyin ve 15 dk tuzlu suda bekletin. Acısı çıkan patlıcanları sıvıyağda kızartın , kızartılan patlıcanları  borcama yada tepsiye alın.

 Diğer yadan soğan. sarımsak ve sivri biberi doğrayın ve yarın çay  bardağı sıvıyağda biraz öldürün. Soğana kıymayı ekleyin ve iyice kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun ve kuşbaşı ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin.


Maydanoz ve salçayı ekleyin Salça ile harcı iyice harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin.



Hazırladığınız harca 2 su bardağı sıcak su ekleyin, 5 dk kaynatın.Hazırlanan kıyma harcını tepsiye serdiğimiz patlıcanların üzerine yayın. Domates ve biberle süsleyin. 180 derece fırında biberler kızarana kadar pişirin.




AFİYET OLSUN...







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VEZİR PARMAĞI TATLISI

  İrmikli tatlıların en hafif ve lezzetli olanlarındandır vezir parmağı. Örnek verirken her zaman Osmanlı mutfağı deriz neden? Mükemmel olduğu için. İşte vezir parmağı tatlısı da bunlardan birisi. MALZEMELER: 125 gr margarin (tereyağı) 1 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 Kabartma tozu 1 vanilya Aldığı kadar un Üzerine bulamak için bir su bardağı irmik. ŞERBETİ İÇİN: 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker Limon YAPILIŞI: Her zaman ki gibi önce şerbet. tencereye şeker ve suyu alın 15 dk kaynatın .Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu ekleyin ve soğumaya alın.Bütün hamur malzemelerini bir kaba alın ve yumuşak bir hamur yapın. Küçük parçalar koparıp parmak şekli verin ve irmiğe bulayın.  180 derece fırından pişirin. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti ilave edin. Şerbeti çekince hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN

YAPRAK BEZELYE KIZARTMASI

      Yaprak bezelye benim çocukluğumdan beri severek yediğim, tadını hiç unutmadığım kızartma türüdür. Herkes sever mi? bilmem , ama denemenizi tavsiye ederim. Üstelik yapılışı çok kolay.   MALZEMELER: Yarım kg bezelye 1su bardağı mısır unu Sıvı yağ    YAPILIŞI: Bezelyelerin iki ucunu fasülye gibi koparın. Yıkadıktan sonra tencereye alın ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilıyan bezelyeleri mısır unuyla harmanlayın, aynı hamsi kızartır gibi.  Çevirebileceğiniz bir tavaya yağınızı alın ve bezelyeleri dizin. İki tarafını da iyice kızartın. AFİYET OLSUN...

KIYMALI BİBER DOLMA

      Klasik bir yemek olarak görünse de, sebze yemeklerinin içinde vazgeçilmez bir yeri vardır. Çocuklarında , özellikler içini bol yoğurtla severek yedikleri harika bir sebze yemeği.   MALZEMELER: 10 adet biberlik dolma 200 gr kıyma 1 su bardağı pirinç 2 adet soğan 2 adet domates Maydanoz 2 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Kuru nane YAPILIŞI:     İlk olarak biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini çıkarıp yıkayın. Soğanı , maydanozu, 1 adet domatesin kabuğunu soyarak ince ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. 1 kaşık salça ve 1 adet domates hariç tüm malzemeleri, bir kabın içerisine koyup iyice harmanlayın. Hazırladığınız harcı biberlerin içerisine doldurun. Not , çok doldurmayın. ayırdığınız domatesi dilimleyin biberlerin üzerine kapak yapıp tencerenize dizin. 1 su bardağı suyun içerisinde , 1 yemek kaşığı salçayı ezin ve sıvı yağı ekleyip biberlerin üzerine boşaltın. Biberlerin yarısına gelecek şekilde