Ali,ala isteseniz eli nazik deyin. Benim için vazgeçilmez bir kebap. Közlenmiş patlıcandan efsane bir lezzet. Yoğurt, et ve patlıcanın mükemmel uyumu.
MALZEMELER:
- 300 gr kıyma
- 6 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet köy biberi
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber.
- Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları ocakta közleyin .
Kabuklarını soyun ve soğumasını bekleyin. soğuyan patlıcanları ince ince kesin.
Bir kasenin içerisinde 2 su bardağı yoğurda 2 diş ezilmiş sarımsağı ve patlıcanları ekleyip karıştırın.
Sosu için soğan ve biberleri ince ince doğrayın ve sıvı yağda iyice öldürün.
Kıymayı ekleyin , kıyma tane tane olana kadar ezerek kavurun. kavrulan sosa , salça , domates ve baharatları ekleyin.
Patlıcan , yoğurt karışımını servis tabaklarına alın, üzerine sosu dökün. Cezvede tereyağını eritin ve toz biberi ekleyin. Tereyağını sosun üzerinde gezdirin , maydanozla süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder