Tam kıvamında , vazgeçemeyeceğiniz bir tarif.
MALZEMELER:
- 1 lt süt
- 1 kahve fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN:
- Kırılmış ceviz içi
YAPILIŞI:
Pirinci yıkayın, üzerini geçecek kadar su ilave edin ve pirinci haşlayın. Sütü tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Haşlanan pirinçleri suyunu süzün ve 1 su bardağı şeker ile süte ilave edin. Nişasta , vanilya ve yumurta sarısını bir kasenin içerisinde 1 su bardağı su ile iyice karıştırın. Hazırlanan karışımı süte yavaş yavaş , karıştırarak dökün, sütlaç kaynamaya başlayıp , kıvam alınca altını kapatın. Fırını 190 derecede ısıtın. Sütlacı borcam veya toprak kaselere dökün ve fırın tepsisine alın. tepsinin içine su dökmeyi unutmayın. 190 derecede sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyan sütlaca bol ceviz içi dökerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder