Elma ve tarçının buluştuğu enfes bir tat. Çocuklarınız ve misafirleriniz bu tadı eminim çok sevecek. Yapımı çok kolay bir tarif.
MALZEMELER:
Hamuru için:
- 1 paket(250 gr) margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kabartma tozu
- Un
İç harcı için:
- 5 adet kırmızı elma
- 3 çay kaşığı tarçın
- 5 kaşık toz şeker
Üzeri için:
- Pudra şekeri.
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerinin un hariç bir kaba alın ve iyice harmanlayın. Unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurun yarısını ikiye ve ya üçe bölün ve buzdolabının dondurucu kısmında 15 dk dondurun.
Diğer yandan elmalar kabuğunu soyun ve rendeleyin, şeker ve tarçını ekleyip harmanlayın. Hazırlanan içi harcı hamurun üzerine serin.
Dolapta sertleşen hamuru elma harcının üzerine rendeleyin.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyan turtanın üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder