Pirinç pilavına değişiklik lezzet katmak isteyenler için , güzel bir tarif.
MALZEMELER:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kaynamış su
YAPILIŞI:
Pirinçleri iyice yıkayın ,suyunun süzülmesini sağlayın. Pilav tencerenize sıvı yağ ve tereyağını alın, tereyağı eriyip köpürmeye başlayınca pirinci tencereye alın ve kavurmaya başlayın. Kettleye suyu koyun ve kaynatın.Diğer taraftan domateslerin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
Pirinçler hafif yapışmaya başlayınca domatesleri ekleyin ve biraz da domatesle kavurun.
Tuz ekleyin. Pirincin üzerini hafif geçecek şekilde kaynamış su ekleyin ve üzerini kapatın.
Ocağın altını iyice kısın. Pirinç suyunu çekince altını kapatın , pilavı bir iki sefer karıştırın ve dinlenmeye alın.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder