Nar gibi kızarmış, yerken ağzınızda lokum gibi eriyip gidecek , yapılışı gayet kolay lezzetli bir tatlı.
MALZEMELERİ:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Kabartma tozu
- 4,5 - 5 su bardağı un
- Kırılmış ceviz içi
- Yaklaşık 100 gr tereyağı
- Üzeri için hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbete limonunu ekleyip soğumaya bırakalım.
Diğer yandan un , kabartma tozu, yoğurt,sıvı yağ,sirke,yumurta,tuzu bir kaba alıp yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru, baklava hamuru hazırlar gibi , küçük bezelere bölelim, ben 24 parçaya böldüm. Bezlerin üzerini örtelim ve yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen bezeleri nişasta ile, baklava hamuru açar gibi önce 10-15 cm çapında açalım ve aralarına nişasta serpelim. 12 tanesini bu şekilde açtıktan sonra merdane yardımı ile 3-4 mm kalınlığa ulaşıncaya kadar inceltin.
Hazırlanan tatlılar fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine erittiğimiz tereyağını fırça yardımıyla bol olacak şekilde sürelim. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 190 derecede üzerileri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim. Soğuyunca hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder