Ana içeriğe atla

Kayıtlar

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER: 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet büyük boy soğan 4 adet sivri biber 2 diş sarımsak 2 orta boy domates 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Tuz Kaynar su YAPILIŞI: Soğan. biber ve sarımsağı ince ince doğrayın. Pilav tenceresine sıvıyağ , tereyağ ve doğranan malzemeleri alın . Malzemeler yumuşayıncaya kadar kavuralım.  2 su bardağı bulguru iyice yıkayıp tencereye ilave edelim. 2 dakika kavuralım . Domatesleri ince ince kuşbaşı doğrayın ve tencereye nane, toz biber, tuz, ve karabiberle ekleyip 2 dakika  kavurun  Son olarak bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin  kapağını kapatın  ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. AFİYET OLSUN...

ZEBRA KEK

MALZEMELER: 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 1 su bardağı sıvıyağ 1 vanilya 1 kabartmatozu 2 yemek kaşığı kakao YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra kakao hariç bütün malzemeleri ekleyip klasik kek hamuru elde edin.  Hazırladığınız hamuru ikiye bölün . Böldüğünüz hamurun birine 2 kaşık kakaoyu ekleyin ve karıştırın.  Kek kalıbınızı yağlayın ve içerisine kaşık ve ya küçük bir kepçe yardımıyla sırasıyla hamurlardan dökün.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

KABAK MÜCVER

Özellikle vejetaryan olanlar için besleyici ve lezzetli bir tarif. Ana yemeğinizin yanında suna bileceğiniz çıtır çıtır kızarmış kabak mücver tarifi. MALZEMELER: 4 adet orta boy kabak 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı un 1\2 demet maydanoz 1\2 demet taze soğan 1\2 demet dereotu Yaklaşık 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri İsteğe bağlı aynı oranda taze nane 1 çay kaşığı karabiber Tuz Kızartmak için sıvıyağ YAPILIŞI: Kabakları iyice yıkayın ve alacalı şekilde soyun. Rendenin kalın kısmıyla rendeleyin. Rendelenmiş kabakları sıkarak suyunu çıkarın ve karıştırma kabına alın.  Taze soğan, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın ve rendelenmiş kabaklara ekleyin.  Rendelenmiş kaşar, karabiber , yumurta , tuz ve son olarak da unu ekleyin.  Bir kaşık yardımı ile iyice harmanlayın. Sıvıyağı kızartma tavasında kızdırın.  Yemek kaşığı dolusu  mücver karışımı alın ve kızgın yağa bırakın. Arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Kızaran mücve

KEK KALIBINDA YAŞ PASTA

MALZEMELER: Kek İçin Malzemeler 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao Muhallebi İçin 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı un Yarım su bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 1 paket krem şanti Keki Islatmak İçin 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı şeker Yarım yemek kaşığı kakao Üzeri için 2 su bardağı süt 1 paket hazır çikolata sos YAPILIŞI: Kek için. yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kabartmatozu, un ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin. Muhallebi için, süt.nişasta,un,şekeri iyice çırpın ve ocağa alın . muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağı kapatın , tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebi soğuyunca 1 paket krem şantiyi de ekleyip iyice karıştırın. Keki ıslatmak için süt şeker ve kakaoyu bir tasta şekeri eriyinceye kadar iyice karıştırın. Üz

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA

MALZEMELER: 15- 20 adet dolmalık biber 2 adet kuru soğan 1 büyük domates 1\2 su bardağı pirinç 2 çay kaşığı tarçın 2 çay kaşığı şeker 2 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağ 2 çay kaşığı tuz Üzerini kapamak için 1 adet domates YAPILIŞI: Kuru soğanı kuşbaşı küçük küçük doğrayın ve sıvıyağ da pembeleşene kadar kavurun.  1 büyük boy domatesin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Rendelenen domatesi soğana ekleyin, 2 dakika daha kavurun ve önceden yıkanmış pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Tarçın, şeker,kuru nane , tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Son olarak maydanozu da ince kıyın ve karıştırın. Biberlerin kapak ve içini çıkarıp yıkayın. Her biberin içerisine hazırladığınız harçtan koyun. Dikkat edilmesi gereken husus biberlerin içerisini fazla doldurmayın. Doldurduğunuz biberlerin azını birer dilim domatesle kapatıp tencereye dizin.  1 çay bardağı zeytinyağını üzerine

YOĞURTLU SOĞUK ÇORBA

 Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli aynı zamanda besleyici bir çorba. MALZEMELER: 1 kg ev yapımı yoğurt 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tutam maydanoz 1 tutam taze nane 1 tutam dereotu Kuru nane Tuz YAPILIŞI: Yoğurdu borcama alın, tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice çırpın. Taze nane , maydanoz ve dereotu ince ince kıyın, yoğurda ekleyin. Nohut ve buğdayı da ekleyip iyice karıştırın.  Buzdolabın da en az 1 saat beklettikten sonra üzerine kuru nane  serpip servis yapın. AFİYET OLSUN...