Ana içeriğe atla

Kayıtlar

KEK KALIBINDA YAŞ PASTA

MALZEMELER: Kek İçin Malzemeler 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao Muhallebi İçin 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı un Yarım su bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 1 paket krem şanti Keki Islatmak İçin 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı şeker Yarım yemek kaşığı kakao Üzeri için 2 su bardağı süt 1 paket hazır çikolata sos YAPILIŞI: Kek için. yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kabartmatozu, un ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin. Muhallebi için, süt.nişasta,un,şekeri iyice çırpın ve ocağa alın . muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağı kapatın , tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebi soğuyunca 1 paket krem şantiyi de ekleyip iyice karıştırın. Keki ıslatmak için süt şeker ve kakaoyu bir tasta şekeri eriyinceye kadar iyice karıştırın. Üz

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA

MALZEMELER: 15- 20 adet dolmalık biber 2 adet kuru soğan 1 büyük domates 1\2 su bardağı pirinç 2 çay kaşığı tarçın 2 çay kaşığı şeker 2 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağ 2 çay kaşığı tuz Üzerini kapamak için 1 adet domates YAPILIŞI: Kuru soğanı kuşbaşı küçük küçük doğrayın ve sıvıyağ da pembeleşene kadar kavurun.  1 büyük boy domatesin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Rendelenen domatesi soğana ekleyin, 2 dakika daha kavurun ve önceden yıkanmış pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Tarçın, şeker,kuru nane , tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Son olarak maydanozu da ince kıyın ve karıştırın. Biberlerin kapak ve içini çıkarıp yıkayın. Her biberin içerisine hazırladığınız harçtan koyun. Dikkat edilmesi gereken husus biberlerin içerisini fazla doldurmayın. Doldurduğunuz biberlerin azını birer dilim domatesle kapatıp tencereye dizin.  1 çay bardağı zeytinyağını üzerine

YOĞURTLU SOĞUK ÇORBA

 Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli aynı zamanda besleyici bir çorba. MALZEMELER: 1 kg ev yapımı yoğurt 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tutam maydanoz 1 tutam taze nane 1 tutam dereotu Kuru nane Tuz YAPILIŞI: Yoğurdu borcama alın, tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice çırpın. Taze nane , maydanoz ve dereotu ince ince kıyın, yoğurda ekleyin. Nohut ve buğdayı da ekleyip iyice karıştırın.  Buzdolabın da en az 1 saat beklettikten sonra üzerine kuru nane  serpip servis yapın. AFİYET OLSUN...

KURU ÜZÜMLÜ CEVİZLİ POĞAÇA

MALZEMELER: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket instant maya 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un 2 avuç kuru üzüm 2 avuç ince çekilmiş ceviz içi 1 adet yumurta sarısı YAPILIŞI: Süt ve suyu karıştırma kabınıza alın içerisine maya, şeker ve tuzu ekleyin. Malzemeler eriyene kadar iyice karıştırın. Sıvıyağı ekleyin. Un ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamura üzüm ve cevizi ekleyin ve iyice harmanlayıp.  En az bir saat hamur kabarana kadar bekletin.  Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp , yuvarlayıp tepsiye dizin. Bezelerin üzerine yumurta sarısı sürün.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

BEZELYELİ MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER: 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 su bardağı haşlanmış mısır Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz YAPILIŞI: 2 su bardağı pirinci 1 saat öncesinden ılık suya koyun ve bekletin. Şişen pirinçleri şeffaf su çıkana kadar yıkayın. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı alın  eritin. Eriyen tereyağına pirinci ekleyin ve kavurun. Pirinç kavrulunca , bezelye , mısır ve tuzu ekleyin 2 dakika daha kavurun.  Kavrulan pirincin üstüne geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekince kapatın ve en az yarım saat demlenmesini bekleyin. AFİYET OLSUN...

BARBUNYALI TAZE FASÜLYE

MALZEMELER: Yarım kg taze fasülye 1 su bardağı barbunya fasülye 2 adet büyük boy domates 1 adet iri soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: Barbunya fasülyeleri düdüklüde yarı pişecek şekilde haşlayalım. Taze fasülyelerin sap kısımlarını kesip ikiye yada üçe bölelim.1 iri soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağ da hafif rengi değişene  kadar kavuralım. Taze fasülyeleri ekleyip 10 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.   Haşladığınız barbunya fasülyeyi ekleyin .  Üzerine domatesleri küp küp doğrayın, tuz ve biraz renk vermesi için kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz. İyice karıştırın ve 2 su bardağı sıcak su ekleyip fasülyeler haşlanana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

ISLAK KEK

MALZEMELER: 4 adet yumurta 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao SOSU İÇİN: 2,5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı tepeleme kakao YAPILIŞI: Sos malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırılır ve kenarda şekerin erimesi için bekletilir. Yumurta ve şeker  mikserle iyice çırpılır. sırasıyla süt, ve sıvı yağ eklenir.  Kakao, un, vanilya,ve kabartma tozu da eklenip akışkan bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur yağlanan borcama dökülür. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.  Sonrasında kürdan testi yapılır. Hamur yapışmıyorsa fırından alınır. Yapışma varsa 5 dakika daha pişirilir. Fırından alınan kek 2 dakika bekletilir ve dilimlenir. Kenarda bekleyen sos üzerine kepçe yardımı ile her tarafına dökülür. Sosu iyice çektikten ve soğuduktan sonra servis yapılır. AFİYET OLSUN...